ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σπαγγέτο με σάλτσα μανιταριών

Σπαγγέτο με σάλτσα μανιταριών
 
 
  Υλικά για 5-6 άτομα
½ κιλό σπαγγέτο Νο 6
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
για τη σάλτσα
600 γραμ διάφορα μανιτάρια
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 σφινάκι μπράντι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι,
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
1 ½ λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
 
Σκουπίζετε με βρεγμένη πετσέτα καλά όλα τα μανιτάρια. Τα ψιλοκόβετε σε λεπτές φετούλεs
1.Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε καλά το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να πάρει μια καλή βράση και ρίχνετε το μπράντι. Ρίχνετε άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Πασπαλίζετε με το μοσχοκάρυδο και μόλις χυλώσει η σάλτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος και αφήνετε να βράσει μέχρι να δημιουργηθεί μια πηκτή σάλτσα. Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να περιμένει.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό κατά το γούστο μας. Τα σουρώνετε και στη κατσαρόλα που έβρασαν ρίχνετε το βούτυρο. Το αφήνετε να λειώσει χωρίς να καεί και αδειάζετε μέσα τα σουρωμένα μακαρόνια.
Ανακατεύετε καλά να βουτυρωθούν, τα σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα, τα περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και μπόλικο λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι.
   

Μια γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα που θα ικανοποιήσει και τα πιο δύσκολα γούστα μια και τα μανιτάρια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. (Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "η σημερινή" της Κύπρου).

1 σχόλιο: