ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Γλυκόξινο κοτόπουλο


Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1 καρότο κομένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομένη σε μικρά τετραγωνάκια
  • 150 γρ. φέτες ανανά (κρατάμε 6 κ.σ. από το ζουμί)
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ.σ. άσπρο ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι στο wok. Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και τις πιπεριές, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τον ανανά και το χυμό του, το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας και το αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν. Χρειάζεται λίγη ώρα μόνο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό έχει πολύ ωραία γεύση, αλλά δεν έχει πάρα πολύ σάλτσα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε έξτρα γλυκόξινη σάλτσα. Είναι πολύ νόστιμο σερβιρισμένο με ρύζι.

Μπορεί να γίνει και με χοιρινό σε λωρίδες.
/www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου