Μερίδες:1
Χρόνος ετοιμασίας:10'
Χρόνος ψησίματος25 '
Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι αμερικάνικου τύπου ή μπασμάτι1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό5-10 γρ μανιτάρια αποξηραμένα (π.χ. αγαρικό ) μουλιασμένα σε 1 φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών (όχι κύβο)1 κ.σ. ελαιόλαδο1/2 κ.γ. κάρυ αλάτι πιπέριΕκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.Ριχνουμε το ρύζι που ΔΕΝ το έχουμε πλύνει και το ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνειδιάφανο.Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια με το νερό τους και το υπολοιπο νερό ή ζωμό, αλάτι,πιπέρι, κάρυ. Αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε πολύ την φωτιά.Αφήνουμε να σιγοβράσει για 18 λεπτά περίπου.Αποσύρουμε από την φωτιά καλύπτουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για 5 λεπτά.ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου