ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

ΑΡΑΖΩ -ΑΡΑ ΖΩ

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κολασμένο μπλουζάκι έβαλε φωτιές

Το σλόγκαν στο μπλουζάκι οδήγησε στην αποβολή της Michelle Ramirez. Η μαθήτρια υποστηρίζει πως το "Jesus... he scares the hell out of you" εκφράζει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Η εμφάνιση της Michelle Ramirez με ένα μπλουζάκι που έφερε το σλόγκαν "JESUS... HE SCARES THE HELL OUT OF YOU" άναψε φωτιές σε σχολείο του Kirkwood.

Η μαθήτρια δεν δέχτηκε ύστερα από υποδείξεις να αλλάξει το μπλουζάκι της και αποβλήθηκε, καθώς θεωρήθηκε ότι η χρήση της λέξεως "HELL" ως αργκό αντιβαίνει τους κανόνες του σχολείου.

"Έξω από το σχολικό περιβάλλον μπορεί να είναι εντάξει. Ωστόσο, οτιδήποτε μέσα στο σχολείο θεωρείται ακατάλληλο, τότε ζητείται από τους μαθητές να το αλλάξουν", σημείωσε η διευθύντρια Ginger Fletcher.

Από την άλλη πλευρά, η μητέρα της μαθήτριας, Christina, επιμένει πως  η χρήση της λέξης "HELL" στο μήνυμα είναι κυριολεκτική, με τη Michelle να επισημαίνει πως εκφράζει τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις.

Υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στη λέξη "HELL", όπως παραδέχτηκε η Christina, αλλά υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για αργκό, οπότε το μπλουζάκι θα έπρεπε να είναι αποδεκτό.

Από το σχολείο επισημαίνεται πως δεν διαφωνούν με το μήνυμα που αναγράφεται στο μπλουζάκι, αλλά με τη χρήση της λέξεως.

"Δεν μπορείς, σύμφωνα με ομοσπονδιακό νόμο, να ζητήσεις από έναν μαθητή να απομακρύνει ένα έμβλημα ή ένδυμα που προβάλει κάποιο θρησκευτικό έμβλημα, εκτός εάν φοριέται με ακατάλληλο τρόπο ή δημιουργεί αναστάτωση μέσα στο σχολείο", σημειώνει η Ginger Fletcher.

Πηγή news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου